Közelebb az ügyfelekhez

Az UNICUM Kft. sikeres évet tudhat maga mögött, 14%-kal növelte bevételét 2020-ban. További telephelyek megnyitását tervezik 2021-ben. Erről beszélgettünk Soós Attilával, a cég tulajdonos ügyvezetőjével.

 

MAÉP: A cég növekedési pályán van. Elégedett a tulajdonos?

S. A.: Határozottan igen. Ha a gazdálkodási eredményeket nézem, akkor tavaly az előző évben elért bevételhez képest 14%-os növekedést könyvelhettünk el, tehát a megszorítások ellenére vagy az év eleji negatív hangulat ellenére is tudtunk fejlődni. Fontos a fejlődés, de nem ez hajt bennünket. Az elmúlt időszakban olyan dolgokra koncentráltunk, amikkel sikerült a piaci pozíciónkat megerősíteni. Folyamatosan bővítjük a termékpalettánkat, amire én is büszke lehetek, meg a külföldi partnerek is, akikkel együtt dolgozom.

Ha 2020-at értékelni kellene, akkor azt is elmondhatjuk, hogy az év második felében rengeteg megkeresésünk volt, így nagyon erős második fél évet zártunk. Sajnos sok ügyfelet nem tudtunk kiszolgálni géphiány miatt. Ebben az évben szerintem rosszabb lesz a helyzet, mert nem tudnak megfelelő ütemben szállítani a gyártók. Hiába rendeltem meg több mint 200 darab gépet erre az évre, a szállítások csúsznak, így késve érkeznek meg a gépek.

MAÉP: Folytatódik-e a tavalyi terjeszkedés, új telephelyek nyitása?

S. A.: Igen, tavaly nyitottuk a sóskúti telephelyet, ami jó döntés volt. Azóta is sikeresen működik. Ezért idén további 2 telephellyel bővülünk. Március 1-ével indult Pécsen egy telephely, és még az év első negyedévében Hajdúnánáson is megnyitunk. Mindezekkel a telephelyekkel közelebb kerülünk a jelenlegi és leendő ügyfeleinkhez.

MAÉP: Hogy fog kinézni ezekkel az országos lefedettség?

S. A.: Négy saját telephelyünk lesz, az előbb említettek mellett ott van még a jelenlegi központunk Szombathelyen. Az idei év végére, de legkésőbb jövő év elejére szeretnénk egy nagyobb központot létrehozni Vépen. Itt egy két beállásos műhely, raktár, iroda és egy oktatóterem is rendelkezésre áll majd.

MAÉP: A szerviz rendelkezésre állása is nagyon fontos dolog. Ha jól tudom, szervizpontok nyitása történt Békésen, Kalocsán, Nyíregyházán.

S. A.: Így van. Ezzel a megoldással csökkentettük ügyfeleink költségeit, de hosszú távon ezeket is tovább szeretnénk fejleszteni. A telephelyek megnyitása után szeretnénk mindenhol a szervizfeladatokat is ellátni. Ez az egyik legfontosabb feladat, hogy probléma esetén a leggyorsabban tudjunk reagálni.

MAÉP: Mennyit költenek beruházásra az idén?

S. A.: A vépi telephely fejlesztésére és az újak kialakítására nagyságrendileg 150-200 millió forintot költünk. De ezek mellett elkezdtük fejleszteni szervizautó-kapacitásunkat is. És ne feledkezzünk meg a munkaerőről sem, mert végre kell hajtanunk humán fejlesztéseket is.

MAÉP: A megfelelő szakemberek toborzására gondol vagy inkább képzésekre?

S. A.: Mindkettőre. Szakembert szerezni a mai munkaerő piaci helyzetben nagyon nehéz. Viszont azt gondolom, hogy azok, akik most velünk dolgoznak, azok hosszú távra terveznek nálunk.   És itt jön képbe a képzés, amivel versenyképes tudást és hosszú távú megélhetést szeretnénk kínálni dolgozóinknak. (x)

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©