Jungheinrich: elektromos meghajtás nehézsúlyúaknak

A Klöpferholz úgy döntött, hogy a Jungheinrich nagy teljesítményű, elektromos, lítiumion akkumulátorral szerelt targoncáival bővíti flottáját.

2023. május 10.

Az építőiparban a természetes anyagok felhasználására mutató trendnek köszönhetően Németország vezető faanyag-nagykereskedőjének, a Klöpferholznak a rendelési görbéje meredeken felfelé ível. A Bajoroszágban található wolnzachi telephelyen egy automatizált fatábla-raktár épült, és a korábbi öt telephely tevékenységét is ide összpontosították. A növekvő rendelésmennyiség feldolgozása érdekében a Klöpferholz úgy döntött, hogy a Jungheinrich nagy teljesítményű, elektromos, lítiumion akkumulátorral szerelt targoncáival bővíti flottáját. Ez megnyitotta az utat a több műszakos működéshez.

HOSSZÚTÁVÚ PARTNERKAPCSOLAT

Legyen szó ácsról, építészről vagy asztalosról - a Klöpferholz céget aligha hagyhatja figyelmen kívül bármelyik faipari szakember. A faanyag-nagykereskedő a DIN-szabványnak megfelelő forgácslapoktól az ellenőrzött és minősített ültetvényes termesztésből származó nemes faanyagokig széles termékválasztékot kínál ügyfeleinek.

A szállítási megbízhatóság, a gyors elérhetőség és a termékválaszték sokszínűsége a vállalat erősségei közé tartozik. A bajor Wolnzachban található központi disztribúciós telephely működtetését már régóta Jungheinrich automatizált folyamatai és nagy teljesítményű targoncái segítik.

A targoncaflotta EFG 425- S30, EFG S30 típusú négykerekű elektromos targoncákból és ETV 325 típusú tolóoszlopos targoncákból áll, mindegyik savas ólomakkumulátorral szerelve.

A  LÍTIUMION  A TURBÓ ÜZEMMÓDHOZ

A wolnzachi telephely szíve a teljesen automatizált fatábla-raktár: három szinten 20 000 tábla fér el, az alapterület 30 000 négyzetméter. A vákuumos megfogó karok kíméletesen veszik fel a táblákat, és a digitális vezérlőrendszernek köszönhetően az ügyfelek megrendeléseit most még gyorsabban és hibabiztosabban lehet feldolgozni. Ebben a folyamatban a bejövő és kimenő áruk jelentik a szűk keresztmetszetet a megnövekedett forgalmi sebességhez. Pontosan itt van most használatban két vadonatúj lítiumionos targonca. A lítiumion akkumulátorral felszerelt, nagy teljesítményű EFG S50 négykerekű elektromos targoncák maximális teljesítményt tesznek lehetővé a több műszakos üzemben és kiemelkedő energiahatékonyságot biztosítanak. Elegendő egy rövid köztes töltés, és máris indulhat a következő be- vagy kirakodása. A karbantartásmentes akkumulátor-koncepció minimálisra csökkenti az állásidőt.

A HELYI FELTÉTELEKRE SZABOTTAN

Az új, lítiumion akkumulátorral felszerelt öttonnás targoncák tökéletesen alkalmazkodnak a működési környezetükhöz: a meghosszabbított villák könnyedén felveszik a nehéz, nagyméretű fa rakományokat. A több mint hét méteres emelési magasság megkönnyíti a tárolást és a kiemelést a magasabb állványszinteken. A targoncák színét illetően a Klöpferholz egy speciális RAL 8017 (csokoládébarna) fényezés mellett döntött - így a targoncák a munkatársak ruházatához hasonlóan illeszkednek a vállalat arculatához.

Robert Hochreuther, a telephely vezetőjét kérdeztük a flottabővítésről:

„Számunkra a teljesítmény kérdése a legfontosabb, mivel több telephely tevékenységét összevontuk, ezért a rakodás és a hatékonyság tekintetében magasabb követelményeknek kell megfelelnünk. Itt a lítiumionos targoncák bizonyultak a legjobb választásnak. Az alacsony állásidőnek köszönhetően könnyen betarthatjuk a "Rendelje meg ma, mi holnap kiszállítjuk" ígéretünket. Ráadásul mivel a lítiumionos modellek energiahatékonysága jobb, csökkent az áramköltségünk is. Az alacsonyabb erőforrás-fogyasztás szintén összhangban van a Klöpferholz általános elveivel: célunk az egészséges, erőforrás-kímélő körforgásos gazdálkodás, és csak olyan minősített fát vásárolunk, amely megfelel az FSC-, valamint a PEFC-szabványoknak. Ezért járműparkunk esetében is fenntartható szemléletet alkalmazunk.” 

Mely érvek győzték meg Önöket, miért döntöttek a Jungheinrich mellett?

„Sok-sok éve dolgozunk együtt a Jungheinrich céggel, és mindig elégedettek voltunk. A targoncák és a szolgáltatási csomag is megfelelő. Teljes körű szolgáltatási csomagot választottunk. Egyrészt a költségek átláthatósága, másrészt a szakmai kompetencia miatt. Szeretném kiemelni, hogy egy lítiumionos targonca teljesítménye két hagyományosnak felel meg. Így nem volt kérdés a döntés során.” (x)

www.jungheinrich.hu/li-ion

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A környezetvédelmi szempontok hangsúlyosabbá válásával az építőipari cégeknek is egyre komolyabb követelményeknek kell megfelelniük. A hengerek is robognak az elektromos jövő felé.

Ma az egyik legfontosabb ágazati trend a karbonsemleges alternatív meghajtások fejlesztése. Hol tartunk a hIbrid, az elektromos, és a hidrogén meghajtás terén?

Régiós lakáspiaci körkép.Leálló fejlesztések, áresés, növekvő építőanyag árak és magas hitelkamatok.Ugyanaz mindenhol, csak másképp.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©