Rekordméretű naperőmű Abu Dzabiban

2013. április 09.

A világ legnagyobb teljesítményű naperőművét adták át nyílt meg az Egyesült Arab Emirségek fővárosa, Abu-Dzabi közelében - tudósít a Haszon magazin. A 285 futballpálya nagyságú naperőmű adatai minden tekintetben lenyűgözőek. A 260 ezer tükörrel rendelkező Shram 1 nevű naperőmű több mint 20 ezer háztartást tud ellátni árammal.

Az erőmű legnagyobb előnye, amelyet az Origo online újság beszámolója is kiemel, hogy akkor termeli a legtöbb áramot, amikor a legnagyobb szükség van rá: forró nyári napokon. Az Origo kitér arra is, hogy ez a beruházás egy olyan régióban, mint a Közel-Kelet, ahol eddig az olaj- és földgázbőség miatt háttérbe szorultak a megújuló energiaforrások, különösen fontos. Az Emirátusok szeretné, hogy megtermelt áram minél nagyobb mértékben százaléka származzon megújuló forrásokból.

solar cell 01

(A kép csak illusztráció, forrása a Freedigitalphotos.net)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Hazai energetikai hírek

A hidrogén technológia elterjesztése felé tesz lépést a Magyar Földgáztároló, a bükkábrányi naperőműnél az energiatárolást fejlesztik, összefog az MVM és a Tungsram.

Naperőmű farmmal a sivatag ellen

A világ legnagyobb, a nap mozgását intelligensen követő naperőművével élesztették újjá az élővilágot és a goji bogyó-termesztést Kína Ningxia tartományában.

Napelem biztonsági megoldás a Huawei-től

A tetőtéri napelemes tűzesetek megelőzésére fejlesztett ki új megoldást a Huawei Technologies.

Hazai hírek

A Metál Hungária napelemparkot épít, folytatja áruház-felújítási programját a Praktiker, Kecskeméten  rég várt parkolóház építése folytatódik.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©