Megújult a Népkert Rákosmentén

2013. július 17.

Július 16-án, kedden adták át ünnepélyes keretek közt Budapest 17. kerületének, Rákosmentének megújult közparkját a Népkertet.

A beruházás 208,2 millió forintból valósult meg. Ebből 31,2 millió volt az önkormányzati önerő és 177 millió forint pedig uniós támogatás. A kerület legnagyobb közparkjának számító Népkert rekonstrukciójának részeként a természetes környezet megújítása mellett térköves sétány, korszerű közvilágítás épült ki. Elkészült egy új, többgenerációs játszótér, sportpálya, BMX- és gördeszka-park épült. A területen új padokat, hulladékgyűjtőket, információs táblákat, kerékpártárolókat, ivókutakat, kerti csapokat helyeztek el. A biztonságról térfigyelő kamerák rendszere és parkőr fog gondoskodni.

népkert 04

Repkedhetnek az örömtől - BMX-bemutató a Népkert átadási ünnepségén 2013. július 16-án (MTI)

A Népkert megújítása része annak a több mint 2,6 milliárd forint értékű beruházási programnak, amelyben a kerület városmagját fejlesztik. A közpark melletti területen az önkormányzat sport- és rendezvénycsarnokot szeretne. A tervezési munkákat már elindították, a megvalósításhoz pedig állami és uniós forrásokra pályáznak.

népkert 03

Új játszótér a megújult Népkertben (2013. július 16-án) (MTI)

Rkosmente modern kertváros építésére törekszik, ahol a nagyváros korszerű szolgáltatásai, annak jó infrastruktúrája mellett megőrzik a családias, zöldövezeti értékeket, erősítik a sportra, mozgásra épülő egészséges életmód elérésének lehetőségeit. A városrész központjába tervezett rekreációs- és szabadidőzóna részeként már korábban elkészült a 3,6 kilométer hosszú, Rákos-patak menti kerékpárút és gyalogos sétány, továbbá kültéri fitnesz-eszközöket helyeztek el a patak mentén.

Nagyobb térképre váltás Forrás: MTI (A képek forrása: MTI, Fotó: Földi Imre)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©