Megkezdődtek a Magyar Zene Házának magasépítési munkálatai

2019. május 03.

Lezárult az építkezés mélyépítési szakasza, idén több telem is elkészül Liget Budapest Projektben.

Megkezdődtek a Magyar Zene Háza magasépítési munkálatai

A Liget Budapest Projekt keretében megépülő Magyar Zene Háza kivitelezési munkálatai a tervek szerint haladnak. A mélyépítési munkálatok befejeződtek és megkezdődött a ház magasépítése, így egy éven belül az épület már szerkezetkész állapotban lesz. A legfontosabb nemzetközi épületminősítési rendszer, a BREEAM környezettudatossági szempontból példaértékűnek értékelte a kivitelezési munkálatokat és a munkaterületet.

 Az új ismeretterjesztő központ mely egyben Budapest egyik ikonikus épülete is lesz, várhatóan 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A Magyar Zene Háza a gazdag magyar zenei hagyományt viszi közelebb minden hazai és külföldi látogatójához a 21. századi technikán alapuló interaktív kiállításokkal, zenepedagógiai műhelyekkel, zenei és a zenéhez kötődő eseményekkel és az egykori zenepavilonok hangulatát idéző szabadtéri koncertekkel.

Egy olyan új, hiánypótló intézmény jön létre a Városligetben, mely méltó helyszínt teremt a magyar művészet világszinten talán legismertebb és legelismertebb ágazata a zene bemutatásának, s egyben a muzsika megismerésére, művelésére is ösztönöz.

Daruk a Liget Budapest Projekt keretében megvalósuló Magyar Zene Házának építkezésén 2019. április 30-án.

Idén több elem is elkészül a Liget Budapest Projektben

Akárcsak tavaly, 2019-ben is izgalmas évnek nézünk elébe, hiszen a Városligetbe látogatók idén is több elkészült projekt elemet vehetnek majd birtokba. Idén nyárig elkészül a Liget közelében lévő Szabolcs utcában az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK), mely Európa egyik legkorszerűbb múzeumi háttérintézménye lesz raktárokkal, restaurátorműhelyekkel, kutatóintézettel, és egy újonnan kialakított közparkkal.

Rövidesen befejeződik az Olof Palme Ház műemléki rekonstrukciója is, idén ősszel a Városliget egyik legszebb épülete új néven,Millennium Házaként nyitja meg kapuit. A különleges értékű épületben a Városliget aranykorát bemutató időszaki kiállítás és egy századfordulós hangulatú kávézó várja majd a látogatókat.

Szintén idén ősszel vehetik birtokba a látogatók a komáromi Csillagerőd felújított és kibővített épületét is, ahol a Szépművészeti Múzeum szobormásolat gyűjteménye lesz megtekinthető.

Még ebben az évben elkészül Magyarország egyik legmodernebb és legnagyobb játszótere valamint a Millennium Háza előtt a rózsakert is.

Idén elkezdődik az egykori Petőfi Csarnok területén felépülő Új Nemzeti Galéria, valamint a Magyar Innováció Házaként megnyíló Közlekedési Múzeum épületének kivitelezése.

A jövő évben újabb sportpályákat és egy két kilométeres futókört is birtokba vehetnek majd a parkba látogatók. 2020-ban az autóval érkező már használhatják a Dózsa György úti 800 férőhelyes mélygarázst. Az 56-osok terén már javában zajlik a Néprajzi Múzeum ikonikus épületének kivitelezése, a világ legjobb középületének választott múzeum 2021-re készülhet el.

Jövőre a Városligeti Gyermek és Ifjúsági Színház építése is elindul, 2022-ig pedig megvalósul a Városliget 100 hektáros parkjának teljes kert- és tájépítészeti megújítása.

Célegyenesben Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) építése - 2019. április 30-ai kép

Forrás: Bepresent.hu

Fotó: Bepresent.hu

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©