Hidászok Napja

2018. június 6-8. között kerül sor a hazai hidász szakma találkozójára.

2018. június 01.

Idén ismét megrendezésre kerül a Hidászok Napja, a hazai hidász szakma találkozója. A több, mint fél évszázados múltra visszatekintő konferencia a hazai hídépítés egyik legfontosabb eseménye, amelyen közel 40 magyar és külföldi szakember tart előadást. 

A konferencia első napján kiemelt témaként kezelik majd a budapesti új Duna-híd áprilisban lezárult tervpályázatát, a győztes pályaművet és a hazai pályázatokat is bemutatják tervezőik. Este kerül sor a Clark Ádám Életműdíj, az Év Hidásza Díj, a Feketeházy-díj, a Massányi-díj, az Apáthy-díj, és az Év Ifjú Mérnöke díj átadására.

A csütörtöki folytatásban szó lesz a vasúti és a közúti hidas fejlesztésekről, a harmadik napon pedig a hídtörténeti érdekességek után külön innovációs blokkban mutatják be a legújabb technológiákat. A rendezvény során különböző kiállítókkal, többek között építőipari alapanyaggyártókkal is találkozhatnak a résztvevők.

A konferencia helyszíne a siófoki Hotel Azúr lesz, időpontja pedig 2018. június 6-8. 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A Doosan 2021. decemberben nem kevesebb mint 10 új gumikerekes és lánctalpas kotró modellt mutatott be, ezzel teljessé téve a cég DX-7 típuscsaládját, mely összesen 17 lánctalpas és gumikerekes, Stage V. motorral felszerelt kotrót ölel fel.  A modellek üzemi tömege 5 és 100 tonna közt alakul.

Az ÉVOSZ idén is elkészítette „Az építési ágazat 2022. évi súlyponti problémái, javaslatok ezek megoldásához”  című szakmai anyagát. Cikkünkben a 10 fejezetből álló dokumentum első két fejezetét idézzük.

Itthon 2021. júniusban közzétették a „Magyarország Nemzeti Hidrogénstratégiája” c. dokumentumot,  amelynek célja, hogy ösztönözze a hidrogéngazdaság kiépítését és biztosítsa Magyarország aktív szerepét az európai hidrogéntechnológia bevezetésében.  Hazai és nemzetközi körkép.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©