10 dolog, amit az építésvezetők tanulhatnak Eisenhower elnöktől

Eisenhower nem csak az USA egyik elnöke volt, de kiváló katonai vezető is volt. A vezetési elveiből még egy építésvezető is tanulhat.

2014. június 27.

Eisenhower nem csak az USA 34. elnöke volt, de kiváló katonai vezető is bizonyult előtte a II. Világháború során. A vezetési elvei Jean Edward Smith róla írt Háborúban és békében című életrajzából is visszatükrözősnek, melyből még egy építésvezető is tanulhat.

1. A fizikai erőnlét fontos.

A normandi partraszállás során csak nagyon keveset tudott aludni a tábornok, és egy építkezés folyamán is előfurdulhatnak olyan napok, amik rendesen igénybe veszik egy vezető fizikumát. Tartsa karban magát!

2. Hallgatni arany.

Ike, ahogy katonái becézték, a legtöbbször csak szótlanul sétált a harcterepen. A legfontosabb utasításai csak azokkal osztotta meg, akivel kellett.

3. Uraljuk a személyiségünket.

Ike bár egy zord és megfontolt embernek tűnik a fényképeken, magánemberként temperamentumos ember volt. A harctérre azt nem vitte magával.

4. Húzzunk vonalakat.

Truman elnök elrendelte, hogy az amerikai hadseregben szüntessék meg a szegregációt. Ebből nem sok lett, mert megbukott a hadsereg belső ellenállásán. Amikor Eisenhower elrendelte, fél év alatt felszámolták.

5. Ápoljuk a barátságokat, mert sosem tudhatjuk, honnan jön egy jó tanács.

Eisenhower elnökként mindig pókerrel lazított. Jó barátságot ápolt több ismert üzletemberrel, akik a pókerasztal mellet számos jó tanáccsal látták el az elnököt, így az Egyesült Államok gazdasága is jó számokat produkált.

Eisenhower még tábornokként, a Normandiai partraszállás előtt 1944-ben

6. Tudjuk, mi a szerepünk.

Ike sem harcolt a tűzvonalban, tábornokként, csak úgy mint egy építésvezetőnek, a fő feladata a tévékenységek koordinálása volt, és ezt be is tartotta. 

7. Tartsuk a kapcsolatot mindenkivel.

Attól még, hogy koordinálunk, ne zárkózzunk be az irodába. Mindenkihez lehet egy kedves szavunk, így növelhetjük elfogadottságunk. Eisenhowerért rajongtak katonái, és ne feledjük, kétszer is megválasztották amerikai elnöknek.

8. Ne meneküljünk az érzelmileg nehéz helyzetek elől.

Ike-nek is ugyanúgy a torkában dobogott a szíve a partraszállás előtt. Ennek ellenére nem zárkózott be, hanem sorra látogatta a csapatokat, és mindenkivel elbeszélgetett, vagy viccelődött, hogy oldja a katonákban lévő feszültséget.

9. Vállaljuk a felelősséget.

Miután végzett a csapatok meglátogatásával, visszement az irodájába, és megírta a beszédét, melyben vállalja a teljes felelősséget a partraszállás kudarcáért. Soha nem kellett elmondania.

10. Mosolyogjunk sokat.

Bármennyire is zordnak tűnt, Eisenhower elnökként pozitívan állt a partnereihez, kedélyesen beszélt még a nagy ellenfélnek számító Hruscsovval, ami sokat számított a hidegháborús viszonyok enyhülésében. A városi legendék szerint a szovjet vezető már-már a kezéből evett, amikor egy kémrepülő miatt a két vezető és ország viszonya újra megromlott 1960-ban.

Forrás: Equipmentworld.com

Fotó: Equipmentworld.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©