Megaüzletet kötött a JCB

Fennállásának egyik legnagyobb üzletét kötötte a JCB. Az amerikai hadsereg számára egy megállapodással 142 millió dollár értékben szállítanak gépeket.

2017. május 25.

Az amerikai hadsereg 1600 darab könnyűsúlyú, terep targoncát vásárol, melyeket azonnal beállít a világ számos területén végzett be-és kirakodási munkákra. Az új 527-58M targonca a JCB kereskedelmi Loadall teleszkópos rakodóinak mintájára készült – egy olyan széria, amely ez évben a 40. éve van gyártásban és a világ legkeresettebb gépeit mondhatja magáénak.

A JCB vezérigazgatója, Graeme Macdonald úgy nyilatkozott még tavaly év végén: „Ez a megrendelés egy fantasztikus üzlet a JCB számára és hibátlan kezdés az új évhez. A cég fennállása óta, ez a 2. legnagyobb megrendelés, amit a teleszkópos rakodók gyártásának 40. évében kaptunk meg, ezért gratulálni szeretnék mindenkinek aki a szerződés létrejöttén dolgozott."

A JCB történetének legnagyobb megrendelése 2005-ben  szintén az amerikai hadseregtől érkezett, amikor is 206 millió dollár értékben szállított le több százat a JCB kotró-rakodójának nagy sebességű, katonai változatából. Az a gép, melyet High Mobility Engineer Excavator-nak, azaz HMEE-nek neveznek, 60 mérföld per órás sebességre képes és a világ szövetséges országai használták, mint például az Egyesült Királyság, Svédország, Németország, Ausztrália és Új-Zéland.

Az új 527-58M-es modell

Ugyanúgy mint elődje, az új 527-58M-es modell is a JCB észak-amerikai központjában kerül gyártásra a közeljövőben, ami Georgia állam, Savannah városában található. A gépeket egy 84 lóerős (63kW) JCB DieselMax motor hajtja majd, amit Angliában, Derbyshire területén szerelnek össze. A 80 hüvelyk (2 méter) széles és 78 hüvelyk (1.98 méter) magas katonai modell kisebb helyeken végzett munkára lett kifejlesztve, haladási sebessége 20 mph, ami 33 km/órának felel meg, több mint 5000 fontot, azaz 2.26 tonnát tud 5.8 méter magasra emelni. Az 527-58M vizes, lápos talajon is tud haladni, ezért mocsári és gázlóátkelésre is használható.

Arjun Mirdha, az észak-amerikai JCB elnök-vezérigazgatója így beszélt a megrendelésről: „ Az elmúlt 3 évtizedben, a JCB több mint 4000 gépet adott el mintegy 57 ország fegyveres erőinek és mindeközben betekintést nyerhettünk abba, hogy a haderők hogyan használják ezeket a gépeket és milyen egyedi specifikációkra van szükség.”

Chris Giorgianni, az észak-amerikai JCB alelnöke így nyilatkozott: „A JCB manapság több mint 300 standard terméket kínál a hadsereg számára. Az új katonai targonca tehát ehhez a számhoz adódik majd hozzá.  Az 527-58M-es modellt a működtetési költség minimalizálását figyelembe véve fejlesztették ki, valamint 2 év szerviz garancia és hosszabb kötelező szerviz intervallumok vannak. Az alkatrészek a világon minden JCB központban elérhetőek, így az amerikai hadsereg késedelem juthat hozzájuk, és  tarthatja karban az új gépeket.”

A világon eladott összes teleszkópos rakodóból minden harmadik JCB márkájú, így az amerikai hadsereg is egy jól ismert és bevált gyártmányt fog használni. Ahogy a JCB által szerelt HMEE forradalmasította a hadsereg mérnöki feladatmegoldását, úgy változtat majd az új targonca a katonai terepeken zajló logisztikán.

Forrás és fotó: TERRA Hungária Építőgép Kft.

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©