Engcon gyorscserélő kisebb kotrókhoz is

2021. július 02.

A tiltrotátorok terén világvezető Engcon az elmúlt években azokról a termékeiről vált ismertté, melyek 6 tonna feletti kotrókon a fülke elhagyása nélkül teszik lehetővé a hidraulikus eszközök cseréjét. A cég folyamatosan fejleszt, így a kisebb kotrógépeket is megcélozta.  Legújabb innovációjukkal, az Engcon S40 automatikus gyorscserélőnek, a 2 és 40 tonna közti teljes méretosztályt képesek lefedni. Az új termék megkapta mindazon biztonsági funkciókat, melyek a vállalat korábbi és nagyobb termékein is megtalálhatók.

Párhuzamosan az új gyorscserélő bevezetésével megújult a 4-6 tonnás kotrómodellekhez passzoló EC206 tiltrotátor is, hogy felső reteszelő mechanizmusa kompatibilis legyen az Engcon automatikus gyorscserélő-rendszerével. Vagyis immár a tiltrotátorra is igaz, hogy azt a gépkezelő a fülke elhagyása nélkül csatlakoztathatja vagy választhatja le.

Mint a gyártó nagyobb tiltrotátorai esetében, az S40 gyorscserélő retesze csak akkor oldható, ha az eszköz felfekszik a talajra. Beépített szenzorok érzékelik, hogy a tengelyek a megfelelő helyzetben vannak-e, és ha bármilyen rendellenesség adódna, a rendszer a fülkében és a gépen kívül is hang- és fényjelzéssel figyelmeztet.

A gyorscserélő, a tiltrotátor és az Engcon vezérlőrendszerének együttes megvásárlásakor a vevő díjmentesen megkapja a hidraulikus-, elektromos- és központi zsírzóköröket automatikusan csatlakoztató EC-Oil kiegészítőt is. Ez utóbbi teszi lehetővé, hogy a kezelő valóban a fülke elhagyása nélkül vegye fel a tiltrotátort vagy más hidraulikus szerelékeket.

Felár ellenében a talajnyomás-érzékelő egy blokkoló funkcióval párosítható, ami megakadályozza a kotróváz forgatását abban az esetben, ha az eszköz nem megfelelően illeszkedne.

Az olaj-, elektromos- és központi zsírzórendszer automatikus csatlakozása a gyorscserélőn és a 4-6 tonnás gépekkel kompatibilis EC206 tiltrotátoron idén júniustól érhető el. A cég tervei szerint az EC206 tiltrotátor alsó vázához illeszkedő automatikus gyorscserélő 2021 végétől vagy 2022 elejétől lesz megvásárolható.

Engcon Europe közleménye alapján Maép

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Értéktartó Bobcat gépek

A Bobcat az idei évben két kategóriában érdemelte ki az C értékállósági díját.

Új személyemelő az Ommelift kínálatában

Az OMMELIFT A/S nemrég dobta piacra legújabb kompakt személyemelőjét.

A Husqvarna elektromos beton- és fémdarabolója

A K1 PACE-vel a Husqvarna  nagy lépést tesz előre. Ez az első termék, amelyet a vállalat új PACE akkumulátorrendszerével dobtak piacra.

Két új Volvo kotró

A Volvo Construction Equipment két modellel (EC530E, EC550E) lép be az 50 tonnás kotrók kategóriájába.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©