A jövő elérkezett a Bobcat-nél

Fenekestül forgatná fel a kompakt gépek piacát a Bobcat.

2019. november 25.

A „Next is now” mottó jegyében a Bobcat úgy döntött, gyökeresen átformálja alapfilozófiáját, ezzel párhuzamosan pedig a cég a kompakt gépek műfaját is újraálmodja. „Napjainkban létezik egy egyezményes szabályrendszer, ami meghatározza, mit is értünk kompakt gép alatt. Feltettük magunknak a kérdést, vajon ki hozta létre ezeket a szabályokat, és a válasz az, hogy mi voltunk azok 61 évvel ezelőtt. Épp úgy, ahogy annak idején megteremtettük a kategória kereteit, át is formálhatjuk őket” – nyilatkozta Scott Park, a Doosan Bobcat vezérigazgatója.

Ezzel összhangban a Bobcat azt ígéri, hogy a jövőben számos új termékkel, kiegészítővel és technológiával rukkol majd elő.

„Mindez nagyon gyorsan fog végbemenni, ahogy egyre jobban felpörögnek az események. Át fogjuk formálni a vállalati kultúránkat, és bátran nyitunk majd újabb és újabb kategóriák irányába. Hogy lesznek-e eközben kudarcok? Egész biztosan, de az sem baj. Amellett, hogy új termékeket mutatunk be, más termékekkel bizonyára fel fogunk hagyni” – tette hozzá a vezérigazgató.

Bár a „jövő elérkezett” felfogás új utakra tereli a céget, lesz olyan is, ami változatlan marad. Ahogy Scott Park megjegyezte, pénzügyi szempontból 2017 és 2018 a Bobcat történetének legjobb két évét zárta: „Számomra az utóbbi időszak arról szólt, hogy haladjunk tovább előre, de közben változásra is szükség van, hiszen a világ is változik körülöttünk.”

Új gépkategóriákban a Bobcat

Ami a gépeket illeti, a Bobcat teljesen új eszközkategóriákban is meg kívánja vetni a lábát. Nemrég sajtótájékoztatóval egybekötve mutatták be a vállalat történetének legnagyobb kotróját, a 14 tonnás E145 modellt, egy új, kisméretű csuklós homlokrakodót, valamint a teljesen áttervezett R-széria kompakt rakodógépeit. Mindezek mellett debütált a Bobcat új, 15 tagból álló traktorcsaládja is, melynek munkagépei 21 és 58 lóerő közti teljesítményűek. Az új modellek egyelőre csak az Észak-Amerikai piacon érhetők el.

Bobcat E145

„A célunk, hogy a kompakt gépek teljes szegmensében vezető szerepet töltsünk be. A gyakoribb termékfrissítések és az innovatív modellek révén folyamatosan egy lépéssel a konkurencia előtt járunk majd” – mondta Mike Ballweber, a Doosan Bobcat elnöke.

Emellett a „jövő elérkezett” stratégia a technológiai fejlődésre és a digitalizációra is nagy hangsúlyt fektet. „Olyasmi ez, ami elől nem térhetünk ki. Partnerségeket alakítunk ki a Szilícium-völgyben, de tulajdonosként is egyre többször vagyunk jelen. Eközben dolgozunk a gépek konnektivitásán, kihasználjuk a big data nyújtotta előnyöket, és számtalan módon szolgáljuk ki vásárlóink igényeit.” – emelte ki Scott Park.

Dooasan Bobcat Sajtóközlemény

 

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©