Új gyárat avatott Oroszországban a Volvo

A Volvo felavatta első oroszországi gyárát. A vállalat szerint az orosz a német mellett a második legfontosabb piac Európában.

2013. május 23.

A svéd gépgyártó, a Volvo Építőgépgyártó divíziója, a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) Moszkvától 150 kilométerrel délre található Kaluga városában avatta fel első oroszországi gyárát - áll a cég közleményében. A beruházás összértéke 350 millió svéd korona (52 millió dollár).

A több, mint 20 ezer négyzetméteres gyár kotrógépeket fog készíteni a vállalat számára, ami a hetedik ilyen gyártóüzem a világon. A Volvo szerint az orosz piac a német után a második legnagyobb Európában, nem csoda, hogy ide koncentrál a svéd gyártó. Pat Olney, a vállalat elnöke szerint "az orosz építőipari gépek piacán mutatkozó vonzó és növekvő lehetőségek kiválóak a Volvo CE számára, hogy az ügyfeleket magas minőségű termékekkel tudja kiszolgálni."

Az üzem a 20-50 tonnás súlycsoportban fog kotrógépeket gyártani, például a z EC250, EC300, EC380, EC480 gépeket vagy a D-sorozat gépeit.

Az orosz piac felértékelődésének a jele, hogy korábban a török Hidromek is jelezte, a hazai mellett Oroszországot tartja a legfontosabb piacának.

VOLVO 034

Avatóünnepség Kalugában

(A képek forrása a volvoce.com)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©