Folytatódó olasz gondok

2013. július 22.

Semmi jele, hogy vége lenne az olasz építőipart sújtó recessziónak - ez a konlúziója az Unacea, az olasz Építőipari Felszerelés- és Alkatrészgyártók Nemzeti Szövetsége nyári, éves közgyűlésén elhangzottaknak.

Ellentétben a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetségének nyugalmával, az olasz szövetség tagjai koránt sem nyugodtak. Az Unacea közleménye szerint a visszaeső termelés mellett a fő gond, hogy az olasz cégek nehezen tudnak megjelenni a külföldi piacokon. Az Unacea és a Prometeia olasz kutatóintézet közös elemzése szerint az idei 4,1 százalékos visszaesést követően 2014-ben 1,8 százalékos visszaesés lesz.

A csökkenés olasz építőipari gépek exportjában volt különösen súlyos, itt 12 százalékpontos esést regisztráltak a január-februári hónapokban, ami az első negyedév végére 523 millió eurós összegig kúszott fel. Az Olaszországban készült építőgépek átlagosan 71 százalékát külföldön értékesítik.

Az Unacea egy olyan országos regisztrációs rendszer bevezetését is szorgalmazza, ahol pontosan számon lehetne tartani a berendezés származási helyét, tulajdonosát és korát, ezzel a gépek életciklusának pontosabb megállapítása mellett a lopásokat is megnehezítenék. A szövetség másik javaslata, hogy a nyilvános tendereken kedvezzenek az olyan vállalkozók számára, akik a legmodernebb gépeket használják a beruházások során. A legújabb generációs gépek ugyanis hatékonyabbak, biztonságosabbak és nem terhelik annyira a környezetet sem.

italy 01Turisták a római Colosseumnál - Két ezer éve jobban ment az építőipar (illusztráció)Forrás: Khl.com(A képek forrása a Morguefile.com)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©