Musk mágnesvasutat épített

Elon Musk kevesebb, mint két hónap alatt épített fel egy mágnesvasút alagutat Los Angelesben.

2018. október 25.

A milliárdos vállalkozó nemrég posztolta twitter oldalán, hogy 2016-ban alapított cége, az infrastrukturális beruházásokkal és alagút építéssel foglalkozó  Boring Company hamarosan átadja első projektjét, a Los Angelesben épített mágnesvasút „csövet”, amelyet a felszínen és a föld alatt vezetnek. A hyper-loop alagút LA délnyugati részén Hawthorne alatt fut és a Nemzetközi repülőteret hozza közelebb. A nagysebességű mágnesvasút a Dodger Stadion metrómegállóig tartó 6,7 km-es utat kevesebb mint 4 perc alatt teszi meg.

Musk még márciusban tett fel egy videót a Twitterre arról, hogyan néz majd ki az új tömegközlekedési eszköz. A videón az látható, amint a „Loop” névre keresztelt, emberekkel teli, kisbusz méretű kapszulát  egy föld alatti hengerbe eresztik le, mielőtt elindulna a Los Angeles-i Nemzetközi repülőtér felé.  „Nem állítom, hogy ez a projekt üzletileg sikeres lesz. De ha nem, akkor is erre van a jövő. 16 éve élek Los Angelesben, és a közlekedés mindig rettenetes volt. Nem látok más lehetőséget arra, hogy javuljon”- nyilatkozta Musk. 
 

Az alagút építéssel foglalkozó Boring Company létrehozásának ötletét eredetileg tréfának szánta, később a dolog hobbivá alakult, és most az első után már további mágnesvasút építéseket terveznek  több észak-amerikai és európai városban. Már versenytársakkal is meg kell küzdeni, bejelentkezett az Arrivo és Virgin Hyperloop One. A futurisztikus tömegközlekedési eszköz, a szárnyak nélküli repülőgép december 10-én indul. A menetjegy ára 1 dollár lesz.

Fox Business

 

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©