3 nap, 100 ezer négyzetméter, 44 kiállító

2017. szeptember 14-16 között tartják Magyarország első számú építőgép kiállítását. A rendezvény egyedülálló a hazai – sőt a nemzetközi – piacon. Eddig 44 kiállító jelezte részvételét. 

2017. július 12.

A kiállítás kapcsán beszélgettünk Dr. Csorba Kázmérral, a Szövetség elnökével.

  • Mit kell tudni az ÉBSZ-ről?

Csorba Kázmér: Az Építőgép-Forgalmazók és Bérbeadók Szövetsége 2005-ben jött létre, jelenleg 25 tagvállalatunk van. Az érdekképviseleten túl, többek között szakmai, etikai normák kidolgozásával, a tagok együttműködésének koordinálásával, rendezvények szervezésével, piaci segítségnyújtással foglalkozik. Büszkék vagyunk rá, hogy a nagy nemzetközi gyártó- és forgalmazó cégek mellett hazai vállalatok is képviseltetik magukat. Tagvállalataink összforgalma eléri az évi 20 milliárd forintot, amely további több százmilliárd forintot generál, elsősorban az építőiparban és a mezőgazdaságban. Az újgép forgalmazás szegmensben a piac 95%-át fedjük le. Elmondhatjuk tehát, hogy a magyar gazdaság megkerülhetetlen szereplői vagyunk. 

  • Honnan jött az Építőgép Kiállítás ötlete?

CSK: Az iparág szereplői több mint tíz éve „kinőtték” a Construma kiállítást. Már a Szövetség alakulásának évében felvetődött egy önálló rendezvény gondolata. 2007-ben nyílt meg először az ÉBSZ Építőgép kiállítás. Az első rendezvény azonnal nagy sikert aratott, a szakmai és a laikus közönség soraiban is.  Kiemelt célunk volt, hogy olyan speciális kiállítást hozzunk létre, ahol életszerű körülmények között bemutathatók, tesztelhetők, kipróbálhatók az építőgépek. Az ide rendezvényen a tököli repülőtér 100.000 négyzetméterét vesszük bérbe három napra ! 12 gépkategóriában, 61 gépet lehet majd kipróbálni. Európában ez, az életszerű lehetőség a mi kiállításunkon kívül – tudomásom szerint - kizárólag egy ausztriai rendezvényen tehető meg.  Az első öt rendezvény után nem túlzás kijelentenem, hogy az ÉBSZ Építőgép Kiállítás hiánypótló, és a szakma csúcsrendezvénye.
 

  • Mire számíthat a látogató, milyen programok lesznek a kiállításon? 

CSK: A szakma és az érdeklődőd közönség egyaránt megtalálja a számára érdekes eseményeket és információkat. Jelen lesz az iparág összes nagy munkagép gyártója, akik látványos erőgépekkel - a homlokrakodóktól a darukig, a lánctalpas kotróktól a targoncákig - képviseltetik magukat. A látogatók megismerhetik az építőgépipar jelenlegi csúcstermékeit, fejlesztési irányait. Idén kiemelt téma az emberek és a gépek kapcsolata. Nem túlzás kijelenteni, hogy itt egy helyen egy időben bárki bármilyen szakmai kérdésére választ kap. 

Látványosságokban sem lesz hiány: megrendezzük az „Ország legjobb gépkezelője verseny”-ét. A közönséget a világ vezető gépkezelőinek munkagép-show-i szórakoztatják, ahol a robusztus gépek zenére  pörögnek, táncolnak. Stihl Timbersports show, légtáncos-akrobata bemutatók, trial bemutató, hadijármű kiállítás, és egyéb ínyencségek várják a kilátogató családokat. Az biztos, hogy – az elmúlt évekhez hasonlóan – a laikus közönség számára igazi apa-fiú program lesz ez a három nap.

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©