Okostechnológia az alumínium profil raktározásban

2022. június 15.

  • Új gyártóüzem Burgenlandban a Jungheinrich automata technológiájával
  • Magasraktár és automata darabáruraktár egy üzemben
  • Maximális teljesítmény a nagy teljesítményű automata darabáru felrakógépnek köszönhetően

T.S. Altotec GmbH, az alumínium ablak- és ajtórendszerek specialistája új gyártó üzemet létesített Ausztria Burgenland tartományában. A vállalat egy 17.000 négyzetméter alapterületű üzemet épített a pinkafeldi ipari parkban. Az üzemben a Jungheinrich legújabb raktári és automata technológiáját alkalmazzák. A közel 60 méter hosszúságú csarnokban kapott helyet többek között egy 1000 raklap tárolására alkalmas magasraktár és egy automata kisalkatrészraktár (AKL) 7300 tárhely kapacitással. A szűkfolyosós magasraktárt a Jungheinrich leányvállalata, a MIAS által gyártott felrakógépek segítségével üzemeltetik, az AKL-ben a Jungheinrich első saját fejlesztésű automata darabáru felrakógépét, az STC 2B1A típust használják.

Az STC 2B1A típus kategóriájának legnagyobb teljesítményű darabáru tároló rendszere. Akár 6 m/s menetsebességével, dinamikus gyorsulásával a legnagyobb teljesítményű gépek élvonalába tartozik. Emellett úgy nevezett „SuperCaps” energiapufferrel rendelkezik, amely speciálisan a menettulajdonsághoz illeszkedik. Tárolja a fékezési folyamat során felszabaduló energiát, majd gyorsításkor ismét visszatáplálja azt a hajtásrendszerbe. A rendszernek köszönhetően a Jungheinrich elérte, hogy az energiaszükségletet és annak rendelkezésre állási költségeit a versenytársakhoz képest 25 százalékkal csökkentse.

 A raktári folyamatokat a Jungheinrich Raktárirányítási Rendszere (Warehouse Management System - WMS) felügyeli.  Moduláris felépítésének köszönhetően a raktárkezelő szoftver kifejezetten az Altotec igényeihez igazítható és rugalmasan bővíthető a jövőbeni kihívások szerint. “A Jungheinrich egy meggyőző intralogisztikai csomagot állított össze nekünk. Számunkra különösen fontos szempont, hogy olyan partnerünk legyen, mint a Jungheinrich, aki egy automatizált rendszermegoldás minden részletét egy kézből kínálja” - nyilatkozta Wolfgang Pötzelsberger, az Altotec cégvezetője, egyben az üzem vezetője. A megrendelés ezen kívül kiterjedt a szállítópályára, az áru beérkezésének és kiadásának irányítására, valamint a gyártáshoz szükséges komissiózásra.

https://www.youtube.com/watch?v=CfZrimFRbn0

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Iparágunk szívdobbanása. Ezzel a szlogennel hívják a szervezők a szakembereket a baumára, az építőipari és építőanyag-gyártó gépek, bányászati gépek, építőipari járművek és berendezések legnagyobb nemzetközi vásárára.

A második negyedévben ugyan csökkent az építési fázisba lépő projektek értéke, de továbbra sem beszélhetünk alacsony számokról. Viszont változatlan árakon a volumen ennél alacsonyabb lenne.

Nagy magyar sikerek a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán. Négy kategóriában arany, egy kategóriában ezüst a magyar indulók mérlege az ingatlanszakma Oscar-jának nevezett versenyen.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©