Mecalac AS 500

Mecalac: az AS 500 forradalmasítja a rakodást. Premier a bauma vásáron. 

2019. március 13.

A Mecalac csoport a világ egyetlen rakodógép-gyártója, melynek kínálatában az összes gumikerekes rakodótípus megtalálható: a 13 modell közt a csuklós és teleszkópos típusok mellett ott vannak a forgózsámolyos rakodógépek is, ezzel nincs olyan rakodási feladat, amelyhez a vállalat ne tudna eszközt biztosítani. Merev vázával, négykerék-kormányzásával és 180 fokban elfordítható gémjével a Mecalac Swing (forgózsámolyos) rakodó hatékonyságánál és mozgékonyságánál fogva páratlan teljesítményt nyújt minden munkaterületen. Termelékenységének kulcsa, hogy egyszerre képes haladni, manőverezni és a gémet forgatni, mialatt a stabilitást a merev váz és a négykerék-kormányzás garantálja. Az alkalmazott váz-gém kombináció egyik további előnye, hogy a Mecalac „Swing” rakodógép-családjának minden tagja rendkívül kompakt méretekkel rendelkezik.

A könnyen használható AS 500 teljesen új megvilágításba helyezi a rakodógépekkel végzett feladatokat. A Stage V kibocsátási normát teljesítő Deutz dízelmotorján, 500 liter kapacitású kanalán, valamint az alapfelszerelés részét képező kiegészítő hidraulikakörön túl az átdolgozott formatervű, vadonatúj Mecalac AS 500 Swing rakodógép könnyen felismerhető a Mecalac termékeire jellemző elegáns vonalvezetéséről is. A világos, tágas fülkét sötétített üvegfelületek határolják, a beszállás pedig mindkét oldalról lehetséges. Odabent az ergonomikus módon elrendezett kezelőszervek hatékony és biztonságos munkahelyet teremtenek. A munkakörnyezetre való rálátást két nagyméretű, behajtható külső tükör teszi teljessé, míg a panorámatető akkor jön jól, ha a rakodáshoz a kanalat magasra kell emelni. Ha a gépkezelő kényelemben érzi magát, önmagát és munkatársait pedig biztonságban tudja a munka során, nagyobb valószínűséggel lesz képest hatékonyan dolgozni. Éppen ezért az AS 500 megfelel az ergonómia és kényelem terén támasztott legmagasabb elvárásoknak, a fülkében elhelyezett tárolóhelyek praktikusak, könnyen elérhetők és megfelelő méretűek, a fűtés és a légkondicionálás pedig egyszerűen beállítható és hatásos, melyek mind hozzájárulnak a munkakörülmények kellemesebbé tételéhez.

JELLEMZŐK

Üzemi tömeg (kg)                       4.200

Teljesítmény (kW/Le)                  30/40

Kanálméret (m³)                        0,5 - 0,8

Alap kanálméret (m³)                  0,5 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©