Itt az Avant 800-as széria

2019. március 18.

Az új Avant 800-as széria a legnagyobb és legerősebb rakodógép család a finn gyártó, az Avant Tecno választékában. Az új gépcsalád jelentősen növeli az Avant  kompakt rakodók tejlesítményét  1900 kg emelőképességgel és 3,5 m emelési magassággal. A gépek méretei ( 1,5 m széles, 3,5 m hosszú, 2,2 m magas, tömege 2.500 kg-tól kezdődik) és derékcsuklós építésmódja ­­a 800-as szériát  rendkívűl sokoldalú és erős kompakt rakodóvá teszik.

Az induláskor két modell lesz rendelhető:

  • Avant 860i típus Kohler KDI 1903 TCR 42 kW/57 LE  common rail (közös nyomócsöves), turbofeltöltésű dízelmotorral, amely megfelel az EU Stage V és a  US Tier 4 emissziós normáknak.
  • Avant 850 típus Kubota V2403 36 kW/49 LE dízelmotorral azon piacokra, melyek kívül esnek a EU Stage V és a US Tier 4 final  emissziós normák hatályán.

A hidrosztatikus erőátvitel a minden keréknél elhelyezett, akár kétsebességes hidraulikus kerékmotorokkal kombinálva ismerős az Avant kompakt rakodók használóinak.  A 800 széria gépei akár 30 km/óra haladási sebességre képesek amellett, hogy a munkaeszközök meghajtását szolgáló hidraulikus folyadékáram eléri a 80 l/perc értéket.

A teleszkópos kitológém az Avant 800-as szériánál is az alapfelszereltség része. A hidraulikusan működtetett kitológém 825 mm-el nyújtja meg a főgémet, ami 3,5 m kanál csuklópont magasságot eredményez. Ezzel a gép alkalmassá válik az emelt oldalfalú teherautók, takarmánykiosztó kocsik és hasonló eszközök rakodására is.  A hidraulikus kanálszintező rendszer automatikusan párhuzamban tartja a munkaeszközöket a gém emelése és süllyesztése közben is.

Az új 800-as széria gépei is az Avant saját fejlesztésű adaptercsatoló rendszerével lesznek ellátva. Az egyéb pl. Euro 3 típusú eszközcsatoló rendszerek opcionálisan lesznek elérhetőek. A munkaeszközök hidraulika tömlői a Multi Connector rendszerrel csatlakoztathatók a 800-as hordozó gépekhez, ami bármilyen körülmények között egyszerű, “egykezes” csatlakoztatást garantál.

Az Avant 800-as gépek alapkivitelben nyitott, ROPS/FOPS vizsgabizonylattal bíró borulókerettel rendelkeznek. A DLX kabin rezgéscsillapított tartóbakokkal kapcsolódik a vázszerkezethez, ami kiváló zajszigetelést és rezgéscsillapítást eredményez. Opcionálisan  fűtött kabin is rendelhető. A DLX kabin klímaberendezéssel is elérhető. A hatékony fűtő- és légcserélő rendszer a nagyméretű ablakokkal párosítva tovább javítja a gép “felhasználóbarát” jellegét.

Az Avant rendkívül széles munkaeszköz választéka  természetesen a 800-as széria gépeihez is rendelhető, így ezek a  gépek is hihetetlenül sokoldalúan használhatók a különböző célterületeken, - mint például kertépítés, építőipari felhasználás, ingatlan fenntartás, mezőgazdaság, anyagmozgatás stb.  

Az Avant 800 széria a 2019-es bauma kiállításon mutatkozik be Münchenben. Az Avant 800-as gépek 2019 utolsó negyedévétől lesznek rendelhetők a forgalmazóktól.

 

Forrás és fotók: Avant Tecno sajtóközlemény  www.avanttecno.com

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©