bauma: számok, értékelések

Mindenkinek bejöttek a számításai.

2019. április 17.

200 országból több, mint 620 ezer látogató érkezett a világ legnagyobb építőipari, építőanyag ipari, építőgépes és bányászati szakkiállítására, ez 40 ezer fővel haladja meg az előző, 2016-os látogatói számot, és a kiállítás 65 éves történetének legjobb eredménye. Több, mint 250 ezren érkeztek külföldről,  tehát nem Németországból. A legtöbben sorrendben a következő országokból jöttek: Ausztria, Olaszország, Svájc, Franciaország, Hollandia, Oroszország, Svédország, Csehország. Jelentősen nőtt a tengerentúli látogatók száma, elsősorban Kína, Ausztrália és Japán szakemberek jöttek el. Csak Kínából több, mint 5500 vendég érkezett.  A kiállítók száma is rekord nagyságrendű volt. 63 országból 3700 kiállító érkezett, összesen 614 ezer négyzetmétert kötöttek le. Természetesen ez is rekord nagyságrendű volt.

Elégedettek a kiállítók és a vásárlók is. Elképesztő mennyiségű innovációs megoldást és új terméket mutattak be, egyedül a Caterpillar 20 új modellel volt jelen. Az üzleti környezet is jól alakult, a nagy kiállítók hatalmas beruházási kedvről beszélnek: túlcsordultak a  rendelési listák. A kiállítók szerint soha ennyi céges felső vezető, döntéshozó nem volt jelen. Domenic G. Ruccolo, a Wirtgen Group vezérigazgatója szerint a bauma 2019 volt a legsikeresebb kiállítás a cég történetében. A legközelebbi bauma 2022. április 4-10. között kerül megrendezésre. 

bauma Sajtóközlemény alapján

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©