bauma: a Wacker óriáskerék

A Wacker Neuson és a Kramer standján egy óriáskerék 35 méteres magasságba emelte a vállalkozó kedvűeket. De nem ez volt a legnagyobb attrakció.

2019. április 18.

A Bauma 2019-ben ismét bebizonyította, hogy joggal tekintik a világ vezető kereskedelmi vásárának és az iparág irányadó rendezvényének. „Az idei Bauma népszerű témái a hatékonyság, a digitalizálás ás a fenntarthatóság voltak” - nyilatkozta Martin Lehner, a Wacker Neuson csoport vezérigazgatója. „Az elektromos hajtású és kibocsátásmentes termékek, valamint a digitális szolgáltatási választékunk révén az egyik úttörője vagyunk ezeknek a jövőbe mutató témáknak. ... A vásár abszolút siker volt a Wacker Neuson Csoport számára.”

A zero emission termékek közül egyidejűleg két világpremiert is bemutattak, ezzel bizonyítva a Wacker Neuson vezető innovációs szerepét ebben a szegmensben. „Az idei Bauma kiállításon nagy hangsúlyt kapott az elektromobilitás és az alternatív meghajtó rendszerek témaköre” - egészítette ki Martin Lehner. „Ez örömmel tölt el bennünket, és megerősít abban, hogy tovább folytassuk utunkat ezen a téren. A teljesen elektromos hajtású, 2-3 tonnás osztályú EZ26e mini-kotrógép műszaki tanulmányával, illetve az első akkumulátoros nagyfrekvenciás belső vibrátorral megmutattuk, hogy milyen irányban kívánjuk tovább fejleszteni a jövőben zero emission termékeinket. Utóbbihoz az építőipari gépekben már bizonyított akkumulátorunkat egy hátizsákba építettük be.”

A kiállítási standon egy „zero emission sugárút” vezetett keresztül, ahol látható volt az akkumulátoros döngölők, akkumulátoros lapvibrátorok, akkumulátoros tűvibrátorok, illetve elektromos homlokrakodók, elektromos dömperek és elektromos mini-kotrógépek teljes választéka. A választék új tagja az AS60e akkumulátoros döngölő és az AP2560e akkumulátoros lapvibrátor, melyek szintén az összes építőipari géppel kompatibilis Wacker Neuson akkumulátorral felszereltek. További újdonságok a tisztán elektromos hajtású EZ17e mini-kotrógép és a DW15e elektromos gumikerekes dömper. Ma a Wacker Neuson az egyetlen olyan gyártó, amely az elektromos meghajtású gépek és eszközök széles választékát kínálja az ügyfeleknek a belvárosi építési területeken vagy a légszennyezésre érzékeny környezetben történő használatra.

A Kramer bemutatta az új, 8145T típusú teleszkópos gumikerekes rakodóját a 9 - 11 tonnás géposztályban. A 8145T teleszkópos géme megnövelt rakodási és ürítési magassággal egészíti ki a homlokrakodót. Ez sokoldalú felhasználást jelent. Az új 8145T kitológémes homlokrakodó nemcsak az építőiparban állja meg a helyét, de szállító járművek meg- és kirakodására, vagy akár hulladékhasznosító telepeken a futószalag mellett is kitűnően alkalmazható. A kompakt kivitelnek köszönhetően mindig szabad rálátás nyílik a felépítményre.

Kramer 8145T

Egy másik innovációs fordulat - a szó legszorosabb értelemben - a kezelő és az építkezés biztonságának témájában: A 6 és 10 tonna közötti névleges teherbírású „Dual View” gumikerekes dömpereknél a vezetőt semmi sem zavarja a kilátásban: kirakodásnál a puttonyt figyelheti, továbbmenet előtt pedig az ülést 180 fokban megfordíthatja, ezáltal pedig zavartalanul kilát a menetirányba. A jobb kilátás fokozott biztonságot is jelent. A vezető ideális mértékben belátja azt a területet, amerre halad, és képes hatékonyabban észlelni az esetleges veszélyeket. A Dual View dömperekkel még a bosszantó és potenciálisan veszélyes manőverezés vagy tolatás is teljesen megszűnik.

„A digitalizálás fontos szerepet játszik számunkra” - nyilatkozta Alexander Greschner, a Wacker Neuson csoport értékesítési igazgatója. „Ennek során - mint minden fejlesztési projektünk esetében - az ügyfeleink részére nyújtott többletértékre összpontosítunk. Ezért digitális ajánlatainkat az „Smart Customer Solutions” (intelligens ügyfélmegoldások) fogalom alatt gyűjtöttük össze.”

Az EquipCare megoldás így biztosítja a flottakezelés átláthatóságát, mivel a karbantartás, üzemzavar vagy a váratlan áthelyezés esetén a megfelelően felszerelt gépek valós időben jelennek meg az ügyfél eszközén, és áttekintést nyújtanak az üzemórákról, az állásidőkről és a szervizintervallumokról. A termékfejlesztés területén virtuális és kibővített valóság alkalmazások segítségével az ügyfelek már a fejlesztés nagyon korai szakaszában láthatják a gépterveket, és értékes visszajelzést adhatnak, például az ergonómiai jellegzetességek szimulációjához. A Stand látogatói a Kramer valósághű menetszimulátorában megismerhették, hogy hogyan tesztelik virtuálisan a termékeket - még az első prototípus megépítése előtt. Egy másik innovatív megoldás a Wacker Neuson OnSite Box koncepciója, mely biztosítja a munkagépek azonnali hozzáférhetőségét a munkaterületen. A kiállítási standon egy 3D-s nyomtató segítségével megmutattuk, milyen rövid idő alatt elkészíthetők a pótalkatrészek vagy a prototípusok alkatrészei.

A Wacker Neuson emellett a már meglévő termékek „hagyományos” módon történő digitalizálására is képes volt. A távvezérlésű, tömörítésellenőrzéssel ellátott DPU110r lapvibrátor lenyűgöző példája az ügyfélközpontú megoldásoknak az építkezés hatékonyságának növelésére. A távvezérelt lapvibrátor az „Smart Customer Solutions” (intelligens ügyfélmegoldások) következő mérföldköve.

Wacker Neuson Sajtóközlemény alapján

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©