A JCB nem megy el a baumá-ra

2019. március 12.

A JCB megerősítette, hogy 2019-ben nem vesz részt a müncheni bauma szakkiállításon. Az idei évben az eseményt az április 8-ával kezdődő héten rendezik meg, alig több mint egy héttel az Egyesült Királyság EU-ból való távozásának tervezett időpontját követően. Lord Bamford, a JCB tulajdonosa régóta az Unióból való kilépés melletti kampány lelkes támogatója. A korábbi években a JCB globális jelenlétének megfelelő, jelentős méretű standdal szerepelt az eseményen. Ez idáig a vállalat nem adott magyarázatot 2019-es távolmaradására.

Csupán annyi biztos, hogy az Egyesült Királyságban Lord Bamford szoros kapcsolatokat ápol a kilépés mellett elkötelezett erőkkel. A Guardian brit napilap nemrég arról írt, hogy a JCB 10.000 fontot fizetett a Brexit egyik legismertebb szószólójának, Boris Johnsonnak, mindössze három nappal azelőtt, hogy a politikus januárban beszédet tartott a cég rocesteri főhadiszállásán.  A beszéd központi témája pedig a Brexit volt. Ráadásul a JCB a közelmúltban szerződést kötött a kilépés mellett kampányoló, és korábban a Brexit folyamatáért felelős minisztériumot vezető David Davis-szel, akinek évi 60.000 fontos fizetés fejében 20 órányi szolgáltatást és tanácsokat kell nyújtania a vállalat számára.

JCB, Guardian

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Új Hidromek homlokrakodó

A Hidromek új, HMK 635 WL típusjelű homlokrakodója kifejezetten a nehéz ipari feladatokra szabott rakodógép.

A Manitou első negyedéves rekordja

A Manitou Csoport, amely a Manitou, a Gehl és a Mustang  márkákat birtokolja, rekord nagyságú megrendelést kapott az első negyedévben.  

Új Komatsu kotró Európában

A Komatsu Europe bejelentette a PC2000-11 kotró érkezését. A munkagépet kifejezetten merev vázas dömperek gyorsabb rakodására tervezték.

Késik a bauma

Fél évvel elhalasztják a müncheni bauma-t, világ vezető építőgép kiállítását.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©