Rekordméretű naperőmű Abu Dzabiban

A világ legnagyobb teljesítményű naperőművét adták át az Egyesült Arab Emirségek fővárosában.

2013. április 09.

A világ legnagyobb teljesítményű naperőművét adták át nyílt meg az Egyesült Arab Emirségek fővárosa, Abu-Dzabi közelében - tudósít a Haszon magazin. A 285 futballpálya nagyságú naperőmű adatai minden tekintetben lenyűgözőek. A 260 ezer tükörrel rendelkező Shram 1 nevű naperőmű több mint 20 ezer háztartást tud ellátni árammal.

Az erőmű legnagyobb előnye, amelyet az Origo online újság beszámolója is kiemel, hogy akkor termeli a legtöbb áramot, amikor a legnagyobb szükség van rá: forró nyári napokon. Az Origo kitér arra is, hogy ez a beruházás egy olyan régióban, mint a Közel-Kelet, ahol eddig az olaj- és földgázbőség miatt háttérbe szorultak a megújuló energiaforrások, különösen fontos. Az Emirátusok szeretné, hogy megtermelt áram minél nagyobb mértékben százaléka származzon megújuló forrásokból.

solar cell 01

(A kép csak illusztráció, forrása a Freedigitalphotos.net)

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©