Hat százalékkal nő évente a globális építőgéppiac

Hat százalékkal bővül évente a globális építőigéppiac 2017-ig a Freedonia Group kutatócég szerint.

2013. augusztus 02.

Hat százalékos átlagos éves bővülési ütemmel számol az építőipari gépek globális piacán a Freedonia Group kutatócég legújabb jelentésében. Eszerint az Egyesült Államok 2012-es 142 milliárd dolláros építőgéppiaca 2017-re 189 milliárd dollárra bővül.

A Freedonia Group szerint a legerősebb növekedésre az ázsiai-csendes-óceáni térségben kell számítani, ahol a piac átlagosan 8,3 százalékkal fog nőni, és csaknem felét adja majd a globális keresletnek 2017-ben. Minden más régióban a növekedés elmarad a 6,0 százalékos globális átlagtól. A második helyre az afrikai és a közel-keleti régió futott be, ahol évi átlagos 5,5 százalékos emelkedéssel számolhatunk, így a piac 2017-ben eléri 9,6 milliárd dolláros forgalmat.

A kutatócég nyugat-európai számai viszont meglepőek. Itt az előrejelzés viszonylag erőteljes növekedéssel, 5,1 százalékkal számol 2012 és 2017 között. A válság éveiben ugyanis ez a régió volt a globális építőgép-értékesítés leggyengébb láncszeme átlagos éves 3,4 százalékos csökkenéssel 2007 és 2012 között.

Észak-Amerikában a második legnagyobb régió az építőgép berendezések piacán Ázsia után, a növekedés itt átlagosan csupán 2,9 százalék lesz 2017-ig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amerika is bővülni fog - Daruk Las Vegas felett (illusztráció)

Forrás: Khl.com

(A kép forrása a Morguefile.com)

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©