Elkezdődött a szolnoki Agóra Terminál műszaki átadása

A mintegy 2 milliárd forintból épülő közel 3700 négyzetméteres kulturális pláza jövő év közepén nyithatja meg kapuit.

2013. december 18.

A budapesti Bálna központhoz hasonló kulturális pláza nyithatja meg a kapuit jövő év közepétől Szolnokon. December elején kezdődött a szolnoki Agóra Terminál műszaki átadás-átvétele.

Az Európai Uniós forrásból megvalósuló multifunkcionális kulturális központ mintegy 3700 négyzetméteren várja majd az érdeklődőket. Az innovatív formavilágú és műszaki megoldásokat felvonultató Agóra - mely csaknem 1,8 milliárd forintból épült meg - várhatóan a jövő év közepén nyitja meg kapuit.

Az építkezés jelentős állomásához érkezett: december 2-án elkezdődött a Terminál épületének műszaki átadás–átvétele. A felső három szint belső terei a szórakozást-, művelődést-, oktatást szolgálják. Emellett az emeleten irodai helyiségek is helyet kaptak. A Terminálról közvetlen átjárás biztosított az Aba-Novák Kulturális Központhoz.

agóra terminál 01

Szolnok is felkerül a térképre - Az Agóra Terminál Szolnok belvárosában 2013. december 13-án (MTI)

A városközpontban létesülő Agóra a tervezők reményei szerint új színt jelent majd Szolnok kulturális életében. Az intézény egyfajta szellemi központként, kulturális plázaként kívánja kimozdítani a város és vonzáskörzetének lakosságát.  A Terminál sokszínű programkínálatával akarja majd kimozdítani az embereket otthonról, és a tervek szerint a közösségépítés centrumaként is funkcionál majd.

Az Agóra Terminál előtti tér is mind funkcionálisan, mind megjelenésében megújul, melynek átalakítása során 2500 négyzetméteren új térburkolatot raktak le. Az akadálymentesített pinceszinten 40 db autó parkolására alkalmas helyet alakítottak ki. A hatalmas területű létesítmény tervezésekor kiemelten fontos volt a környezettudatos szemlélet. Így 24, egyenként 100 méter hosszú geotermikus földhő-szonda, a hozzá tartozó gépészettel hivatott ellátni az épületegyüttes fűtését.

Forrás: MTI, Szolnoktv.hu, Szolnokepul.hu

A kép forrása az MTI, Fotó: Bugány János

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©