Csődöt jelentett a Phil

Csődbe ment az egyik legrégebbi dán építőcég, az E. Pihl & Søn. A menedzsment elszámolta magát, a cég túl agresszívan terjeszkedett otthon és a külföldön is.

2013. augusztus 30.

Csődöt jelentett az egyik legrégebbi dán építőipari vállalat, az E. Pihl & Søn. A csődhöz több ok is vezetett.

Dánia legrégebbi építőipari vállalat 1887-ben alapították, és 15 országban végzett építő- és mélyépítő munkákat. Dánián kívül a Skandináv-térségben, az Egyesült Királyságban, a Karibi-térségben sőt, a Közel-és Távol-Keleten is jelenvolt.

A Construcion Europe emlékeztetett, a cég 2012-es éves jelentésére, mely több okra vezette vissza a vállalat nehéz helyzetét. Először is a Phil túl agresszívan terjeszkedett a hazai és külföldi piacokon, mely ütemet a vállalat nem bírta. A vállalat szemben lévő követelések, és a különböző munkák utómunkálataira nem biztosított költségek is szerepet játszottak a bukásban.

koppenhága 02 Koppenhágai látkép - most már a Phil nélkül (illusztráció)

2012-es jelentés szerint a vállalat megpróbálta javítani a likviditását azzal, hogy meg az évben de idén megállapodik különböző hitelintézetekkel, azonban a vállalat közlése szerint ennek reménye most elszállt, és nem lehet megoldást találni, amely biztosítaná a cég folyamatos működését. A Phil hivatalos közleményében sajnálatát fejezte ki a dolgozói iránt.

Forrás: Khl.com

A kép forrása: Morguefiles.com

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©