Bővült a Corvin sétány

Átadták a józsefvárosi Corvin Sétány ingatlanfejlesztés második ütemét. Az új szakasz a Nagytemplom és a Leonardo Da Vinci utcát köti össze. Már 70 százalékon áll a projekt.

2013. november 02.

Átadták a józsefvárosi Corvin Sétány ingatlanfejlesztés második ütemét kedden, az új szakasz a Nagytemplom utca és a Leonardo Da Vinci utca közötti területeket köti össze. A közterület 150 millió forintból újult meg.

A felújítással a promenád fedett és szabadtéri szakaszaival együtt elérte az 500 méteres hosszúságot, mellyel a Corvin Sétány több mint 70 százalékát adták át. A Robert Townshend, világhírű angol tájépítő és Andor Anikó tájtervező asszony tervei alapján készült modern, zöld sétány, mely a kivitelező reményei szerint már most szimbolikus értéket képvisel. Külön érdekessége a Sétány parkjának, hogy a grafikai beton utca bútorok és a páratér lépőkövei is visszaidézik az itt található fák leveleinek mintázatát, köszönhetően a Városi Tájképcsoport alkotásainak.

A 2004-ben indult ingatlanfejlesztés eredményeként a területet folyamatosan alakult át. Elkészült közel 1200 lakás, 44 ezer négyzetméter iroda, több mint 100 üzlethelyiség. Megújultak a környező utcák, új infrastruktúra létesült. A fejlesztésnek köszönhetően a tervből egy új, városrész született, létrejött a Corvin negyed.

corvin sétány 01 A Corvin sétány átépítésének 2. ütemében átadott új közterület a magasból 2013. október 29-én (MTI)

A megközelítőleg fél millió négyzetméteres,  200 milliárd forintos fejlesztői beruházási program már túl van a félidőn, de még közel sem tart a végénél. Eddig több mint 280.000 négyzetméter épület készült el valamint több mint 25.000 négyzetméter közterület újult és épült meg. A Sétány új ütemének átadását követően sem áll le a fejlesztés, az építkezések tovább folytatódnak.

A Corvin Sétány projektben a közel ezer értékesített lakás 20 százalékát külföldiek vásárolták meg, az év végén kezdődő következő ütemben pedig újabb 227 lakást építenek. Ezeket várhatóan 2015. harmadik negyedévében adják át és azon a területen lesz a legnagyobb zöldfelület a sétányon.

Forrás: MTI, Corvinsetany.hu A képek forrása az MTI, Fotó: Honéczy Barnabás

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©