A Schwarzmüller növekedéssel számol idén

Kétszámjegyű bővüléssel, 300 millió euróra akarja feltornázni árbevételét az osztrák gépgyártó 2015-ben. Megnéztük a terveiket.

2015. február 25.

Az osztrák haszongépjármű-gyártó jelentős haszonnal zárta a tavalyi évet is, idén pedig tovább folytatná a bővülést, és az építőiparra koncentrálnak. Összeszedtük a Schwarzmüller idei terveit.

272 millió eurós értékesítési árbevétellel zárta a 2014-es pénzügyi évet a Schwarzmüller, ami 37 millió eurós növekedés, az előző, 2013-as 235 milliós adathoz képest.  Az összsen 16 százalékkal bővülő értékesítés valamennyivel több mint negyedét a magas haszonkulccsal működő szolgáltatási területek, az ügyfélszolgálat és bérbeadás valamint a használt járművek értékesítése adta.

A cég a növekedést mögött több okot lát, egyrészt a kedvező piaci helyet, másrészt javultak a beruházási lehetőségek az előző évek szűkös lehetőségeihez képest. Az építőipart különösen fontos területnek tekintik, például az aszfalt szállításához használt billencs félpótkocsik új fejlesztésű hőszigetelt kivitelét jól fogadták tavaly a cég ügyfelei, de a hulladékártalmatlanítási és a mezőgazdasági ágazat számára gyártott gépek forgalma is növekedett. A cég bevételeinek döntő többbsége továbbra is a távolsági szállításból származik. 

A pénzügyi osztályon nem fagyos a hangulat - Hódarával borított és a vállalat logójával ellátott szobor a Schwarzmüller székháza előtt az osztrák-német határon található Freinberghez tartozó Hanzingban

A vállalat három gyártóüzemét specializálta, mindhárom helyen Hanzingban (Ausztria), Žebrákban (Cseh Köztársaság) és Dunaharasztiban meghatározott termékeket gyárt. A járművek kétharmada nálunk és a cseheknél készül, és a magyarországi gépgyártásból is jelentőst részt tesz ki, nem csoda, hogy a cég tavaly júliusban írt alá stratégiai megállapodást a kormánnyal. 

A Schwarzmüller idén is bővüléssel számol, a csoportszintű érbevételét 300 millió euróra akarja feltornázni, ami szintén kétszámjegyű növekedést jelentene.

Emellett a termelékenységet fejlesztené, és többek közt az alumíniumgyártás automatizálását tervezi összesen 10 millió euró értékben. 

Fotó: Schwarzmueller.com

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©